Artikelen

Kinder idolen op snoep verpakking

Geen kinderidolen op verpakkingen

Koekjes van K3, Frozen mini cakejes en Minions ijsjes: als het aan de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie ligt is dit binnenkort verleden tijd. Zij is de eerste in Europa die, samen met haar leden, met adverteerders de afspraak heeft gemaakt om de regels omtrent kindermarketing ook te handhaven op verpakkingen en schapmaterialen.

Stop kindermarketing

Deze nieuwe afspraken zijn onderdeel van de campagne om kinderen te beschermen tegen marketing op ongezonde voedingsmiddelen. Het grootste gedeelte van reclames die gericht zijn op kinderen gaan over voedingsmiddelen die vol zitten met vet, zout en suiker en die niet in de Schijf-van-vijf thuishoren. Deskundigen zijn van mening dat kinderen erg kwetsbaar zijn voor reclame en streven daarom naar strengere regelgeving. Ook de ‘Alliantie Stop kindermarketing op ongezonde voeding’ zet zich in tegen kindermarketing op ongezonde voedingsmiddelen. Zij zien een direct verband tussen overgewicht bij kinderen en kindermarketing op ongezond eten en drinken. Momenteel heeft één op de zeven kinderen onder de 13 jaar overgewicht.

Nieuwe stap

De campagne rolt zich steeds verder uit. Naar aanleiding van deze campagne mogen er bijvoorbeeld al sinds 2005 geen kinderidolen meer in televisie reclames gebruikt worden en vanaf 2010 is reclame gericht op kinderen jonger dan 7 jaar oud helemaal verboden. Nu is er een volgende stap gezet en zijn de verpakkingen en schapmaterialen aan de beurt. De verwachting is dat de kinderidolen niet van het ene op het andere moment uit de schappen zullen zijn verdwenen maar dat dit stap voor stap gaat gebeuren. FNLI houdt rekening met een overgangstraject van circa twee jaar.

On-Pack Promotions

Ondanks het feit dat er steeds meer regels komen omtrent productverpakkingen, blijft het natuurlijk wel belangrijk dat uw product in het schap tussen alle andere producten opvalt. Gelukkig leiden er vele wegen naar Rome en zijn hiervoor meer dan genoeg mogelijkheden. Het team van On-Pack Promotions staat klaar om u hierbij te helpen.

 

Deel deze pagina

Neem contact op

Contact